Neem nu contact op

0165-323580

info@lcgevelrenovatie.nl

Gevelreiniging

Gevelreiniging is zeer specifiek werk, dat alleen de echte specialist gegeven is op een adequate en verantwoordelijke wijze tot een goed eind te brengen. Afhankelijk van de mate van verontreiniging worden twee verschillende methoden toegepast: Olivinestralen en stoomcleanen. Bij ernstig verontreinigde gevels kan het reinigen consequenties hebben voor het bestaande voegwerk, dat als gevolg van die verontreiniging eveneens wordt aangetast en afbrokkelt. Voegen is dan het automatisch gevolg van de toegepaste reinigingsmethode. Daarom vindt altijd eerst een grondig onderzoek plaats, gevolgd door een uitgebreid behandelingsadvies. Daarmee wordt voorkomen dat opdrachtgevers voor onaangename ‘verrassingen’ komen te staan

Het regelmatig reinigen van een gevel is niet enkel nood-zakelijk uit cosmetisch oogpunt, maar zorgt ook voor een langere levensduur. Bij een goede reinigingsbeurt worden namelijk alle corroderende stoffen verwijderd.

Zuren, zouten en andere bijtende materialen die door weer, wind en uitlaatgassen op uw gevel neerslaan kunnen zo geen schade meer toebrengen. De waarde van uw pand blijft zo behouden en wordt veelal zelfs vermeerderd.

Olivinestralen, reinigen door middel van nat stralen dit gebeurt met water en olivine:

Het reinigen door middel van nat stralen biedt in veel gevallen de voorkeur. Het reinigen gebeurt onder een gedoseerde druk met water en olivine, waardoor men een perfect resultaat krijgt. Het is tevens een milieu vriendelijke methode.

Gevelreiniging volgens de stoomclean methode:

Stoomcleanen is een voorzichtige methode om de gevel te reinigen, dit gebeurt met behulp van stoom en wordt vooral toegepast bij monumentale panden. Deze methode is dan ook niet zo effectief als het hierboven omschreven systeem? Vaak staat er in een werkomschrijving c.q. bestek het stoomcleanen voorgeschreven. Dit is een afdoende methode wanneer oppervlakkige vuil b.v. algen en mossen verwijderd moeten worden. Het verkeersvuil b.v. uitlaatgassen welke vaak diep in de ondergrond is getrokken blijven zitten. Doch bij monumentale gebouwen waarvan de oudheid niet verlogend mag worden biedt dit systeem wel een goede oplossing, daar deze gevels niet een nieuw uiterlijk behoeven.

Bekijk de voorbeelden

Direct offerte aanvragen

100% vrijblijvend
small arrow

Waarom LC Gevelrenovatie?

small arrow

  • Persoonlijk contact en kopje koffie altijd mogelijk!
  • Kwaliteit en goed service, maar nog steeds scherpe prijzen
  • Volledige garantie op al onze werkzaamheden
  • Altijd volgens de allerlaatste milieuregels. Veilig, professioneel & betrouwbaar (certificeringen van o.a Thor Helical en VC)A).
  • Aangesloten bij VNV(Vereniging Nederlandse Voegbedrijven)
  • Gratis advies